intoAsturias wil mensen de prachtige en gevarieerde natuur en cultuur van Asturië laten verkennen. Wij bieden hoogwaardige, gepersonaliseerde en privérondleidingen en aangepaste routes voor internationale bezoekers. We werken samen met lokale gidsen en accommodaties. Kom op bezoek en laat Asturië u verrassen!

Uw persoonlijke gids in AsturiëMijn naam is Debora Losa-de Block. Van jongs af aan heb ik een grote passie voor de natuur. Ik ben al op jonge leeftijd actief bij het Wereld Natuur Fonds, eerst als jeugdlid en later als vrijwilliger. Het was dan ook geen verrassing dat ik Bos- en Natuurbeheer (BSc) en vervolgens International Land and Water Management (MSc) heb gestudeerd. Tijdens mijn studie was ik betrokken bij de bescherming van zeeschildpadden in Griekenland. Ook heb ik met IUCN gewerkt aan het behoud van mangrovebossen in Indonesië. In mei 2018 heb ik mijn promotieonderzoek (PhD) afgerond aan de Wageningen Universiteit. Ik bestudeerde projecten die de natuur gebruiken om me aan te passen aan klimaatverandering.

Tijdens mijn onderzoek ontmoette ik mijn Spaanse man Marcos Losa Torviso. Hij nam me snel mee naar zijn geboorteplaats Asturië in Noord-Spanje. Voor mij was het een grote verrassing om zo'n groen stukje Spanje te ontdekken, met een prachtige kust en hoge bergen op zeer korte afstand van elkaar! In de jaren daarna groeide ons verlangen om naar Asturië te verhuizen. Na de geboorte van onze dochter Esther, namen we de stap en begonnen aan het avontuur. Samen met onze tweede dochter Rebecca ontdekken we nu graag nieuwe plekken en routes door Asturië. Uiteraard geven deze ervaringen ons veel ideeën voor rondleidingen en activiteiten in Asturië.Daarom zijn we samen druk bezig met het opzetten van intoAsturias. Op deze manier willen we meer mensen de prachtige natuur en cultuur laten ervaren en Asturië laten verkennen!